Dôchodcovia dnes na Delni súťažia o putovný pohár primátora

30.06.2010 Prešov

Prešov 30. júna (TASR) – Prešovskí dôchodcovia sa dnes na prírodnom kúpalisku Delňa zúčastňujú na 14. ročníku Športových hier, ktorý organizuje odbor sociálnych služieb Mestského úradu v Prešove.
Do súťaže o Pohár primátora mesta sa zapojilo 12 družstiev z denných centier a zariadení pre seniorov, členovia Združenia kresťanských seniorov a Jednoty dôchodcov na Slovensku.
Desaťčlenné tímy si zmerajú sily v piatich disciplínach - kolky, šípky, hod granátom na cieľ a otestujú si svoje zručnosti v streľbe pokutových kopov na futbalovú bránku a v hode na basketbalový kôš. Družstvo s najväčším počtom bodov získa putovný pohár.
\"Každoročne organizujeme takéto stretnutie seniorov, ktorého cieľom je v prvom rade utuženie vzájomných vzťahov i nadviazanie nových priateľstiev. Chceme upozorniť na to, že zdravý životný štýl a šport nie je v žiadnom prípade cudzí ani tým skôr narodeným. Súťažia vždy výbery tých najaktívnejších členov jednotlivých zariadení, \" povedal pre TASR vedúci oddelenia starostlivosti o seniorov MsÚ Miroslav Žec.
Jedným z najstarším účastníkov športového podujatia takmer 77-ročný Ján Brenišin, ktorý dnes reprezentuje výber Denného centra Družba v Prešove. \"V školských rokoch som hrával závodne basketbal a stolný tenis som hrával za mužstvo Slávia Prešov. Pre mňa šport znamená pohyb a celkové zlepšenie kvality života. My chceme byť stále zdraví, toto je náš cieľ v klube dôchodcov, \" uviedol Brenišin.
Dodal, že pracoval v reštauračných službách a svoje športové aktivity obmedzil po tom, ako odišiel do penzie. Teraz sa zúčastňuje len na príležitostných športových a turistických stretnutiach. Pohybu na čerstvom vzduchu a práce však má viac než dosť na svojej chate a v záhradke.
 

Vyberte región

mark